| Press

Dator och block.

Autogiro och e-faktura

Som kund hos Jämtlandsvärme kan du välja att betala dina fakturor som vanligt, via autogiro eller e-faktura. Valet är ditt!

Att betala via autogiro

Autogiro är ett enkelt sätt att betala räkningar. Pengarna förs automatiskt från ditt bankkonto till Jämtlandsvärme den dag som räkningen förfaller till betalning. Det kostar inget extra.

 

För att du ska kunna betala dina räkningar via autogiro, måste du lämna in en blankett där du ger ditt medgivande. Det innebär att du godkänner att Strömsunds kommun får ta ut pengar från ditt bankkonto.

Fakturan kommer som vanligt

Du får fakturan hem i brevlådan som vanligt. Vi drar pengarna automatiskt från ditt konto på förfallodagen. Du ser på fakturans inbetalningskort om din betalning kommer att ske via autogiro. Då finns texten ”Betala ej med denna avi. Beloppet dras automatiskt via autogiro”.

Det måste finnas pengar på kontot

Det enda du behöver se till är att det finns pengar på ditt bankkonto dagen före förfallodagen. På kontoutdraget som du får från din bank kan du se att fakturan är betald.

Du kan alltid stoppa en betalning

Om något på fakturan inte stämmer kan du alltid stoppa en betalning. Det gör du genom att underrätta banken senast två bankdagar före förfallodagen.

Om du vill upphöra med autogiro

Ditt medgivande gäller tills vidare. Medgivandet upphör senast fem bankdagar efter det att du återkallat det. Om du vill återkalla ett medgivande gör du det genom meddelande till betalningsmottagaren, eller skriftligt till banken.

Att betala via e-faktura

En elektronisk faktura (e-faktura) skickas till dig via din internetbank och inte via vanlig postgång. Du kan titta på den direkt i internetbanken och den ser ut som en vanlig faktura. Den är enkelt att ansluta sig till e-fakturasystemet.

Gör så här:

  • Anmäl dig till e-faktura via din internetbank, klicka på länken till Strömsunds kommuns anmälningssida.
  • När du gått igenom och godkänt en e-faktura gör du betalningen som vanligt i internetbanken. Alla fakturauppgifter som till exempel belopp, förfallodatum och OCR-nummer är automatiskt ifyllda.
  • Informationen om betalda e-fakturor ligger kvar i 18 månader.
Kontakta oss

Kontakta oss

Strömsunds energi AB

Box 500

833 24 Strömsund


Besök

Enligt överenskommelse.


Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: